El proper dissabte 5 d’Octubre es celebrarà la VI TROBADA VORASENDA. De nou aquest any Vorasenda s’ha associat amb el col·lectiu artístic VIRIDIAN i el restaurant ALPALADAR per a organitzar la jornada des d’una perspectiva multidisciplinar: art, música, cuina i agroecologia. I enguany creiem que hem donat un salt qualitatiu en continguts.

De l’any anterior a aquest hem vist com ha proliferat amb una velocitat desconcertant la xenofòbia i la intolerància a la nostra societat, tant al carrer com a les institucions i als mitjans de comunicació, i tant al nostre país com a nivell internacional. Aquest ha segut un fenomen que no hem volgut passar per alt i que ens ha condicionat poderosament a l’hora de gestar el programa d’enguany.

PROGRAMA

10.30h – 12.30h Ruta d’horta pels voltant de Carpesa, a càrrec de Vicent Sales, President de la Fundació Assut. ‘Les hortes de l’horta. La formació d’un espai irrigat’. Vicent és un gran comunicador i un profund coneixedor de l’horta valenciana i en concret de la historia del seu sistema d’irrigació. Una passejada per l’horta amb ell no deixarà indiferent a ningú. Més que recomanable.

12.45h Tornarem a casa i allà continuarem amb la resta d’activitats.

13.00h – 13.50h El col·lectiu VIRIDIAN (ecocultura creativa y acció col·lectiva), realitzarà una dinàmica grupal que durà per títol: ‘Verdures i Cultures’.

14h – 14.40h  Representants de Colòmbia, Nepal i Senegal, totes elles integrants del grup de tapes internacionalistes de ‘València Acull’, elaboraran un tast de menjars típics dels seus respectius països d’orige, i ens ajudaran a conèixer quina realitat cultural i agrícola s’amaga d’arrere de cada recepta.

14.50h Dinar agroecològic a càrrec d’Alpaladar, amb productes de Vorasenda i opció vegana, i amb la beguda també ecològica cortesia de la casa Fernàndez Pons.

16.30h CONCERT:

  • BESUGO. “Besugo naix a Massamagrell, horta nord de València en l’hivern de 1995 format per un grup d’amics, de forma natural. Hui en dia és unes de les poques formacions musicals que perduren d’aquells anys dins del circuit de la música cantada en valencià; amb un estil eclèctic que va des del rock, reggae, ska, música tradicional valenciana fins al funk i sempre autoeditant el seu propi material…” (https://www.youtube.com/channel/UCuW-XrhBY0xAAF0oZ4WJ3-Q)

La jornada està dirigida a totes aquelles persones que d’una forma o una altra han tingut, tenen o tindran relació amb nosaltres (productiva, d’amistat o clientelar), i a les seues amistats i familiars. Porteu a qui creieu que li puga interessar gaudir d’una diada en el camp i descobrir les sinèrgies que des d’un projecte com el nostre estem portant a terme, a fi de construir una societat més íntegra i connectada en les seues arrels agrícoles.

És important que aneu confirmant la vostra assistència abans del DIMECRES 2 D’OCTUBRE per a les qüestions organitzatives. Recordeu que podeu vindre a la jornada completa (matí, dinar i vesprada) o només a una part. Especifiqueu-nos en la vostra reserva el número de persones i les parts a les que assistireu.

Es demanarà una aportació de 8 euros per persona (els xiquets no paguen) únicament per a cobrir despeses del dinar i per a pagar als músics i al col·lectiu de dones migrants. (Aquells que vingueu només al matí quedareu exempts de pagar).

Vos esperem!

I recordeu que amb vosaltres TOT és possible. Sou lo que l’horta es mereix!

(Imatges corresponents a anteriors trobades. Autor: @Sirko_herr)

Salut!